News

February 14, 2024

Στρατηγική Συνεργασία C.Kounnis & Partners Ltd – THESIS Business Consultants S.A. σε θέματα “Transfer Pricing”

H εταιρεία C.Kounnis & Partners Ltd ενισχύει τις φορολογικές τις υπηρεσίες μέσω στρατηγικής συνεργασίας με την διεθνή εταιρεία THESIS Business Consultants S.A. με έδρα την Αθήνα, Ελλάδα.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η παροχή εξειδικευμένων φορολογικών συμβουλών και ετοιμασίας μελετών σε θέματα τεκμηρίωσης τιμών ελεγχόμενων συναλλαγών (Transfer Pricing).

Όπως είναι πλέον γνωστό η Κύπρος έχει εφαρμόσει επίσημα κανόνες τεκμηρίωσης ενδοομιλικής τιμολόγισης με βάση τις Οδηγίες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) από το έτος 2022. Αυτό απαιτεί από τους φορολογούμενους όπως καταρτίζουν φάκελο τεκμηρίωσης ο οποίος να περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες όσον αφορά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες ενός Ομίλου Εταιρειών αλλά και να περιγράφει / τεκμηριώνει όλες τις ενδοομιλικές συναλλαγές που υπερβαίνουν τις 750.000 Ευρώ ανά ημερολογιακό έτος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας C.Kounnis & Partners κ. Κωνσταντίνος Κουννής BA, FCA, ADIT ανέφερε ότι μια τέτοια συνεργασία είναι ιδιαίτερα πολύτιμή καθότι μας επιτρέπει να αντλήσουμε τεχνογνωσία και εμπειρία ως χώρα, από καταξιωμένους επαγγελματίες στο εξωτερικό σε θέματα διεθνών φορολογικών θεμάτων.

Η THESIS Business Consultants S.A. αριθμεί πέραν των 40 ετών στον τομέα παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών. Το φορολογικό τμήμα τεκμηρίωσης ενδοομιλικής τιμολόγησης (transfer pricing) δημιουργήθηκε το 2008 με την εισαγωγή σχετικών ρυθμίσεων στην Ελληνική Φορολογική νομοθεσία. Έκτοτε η Thesis υποστηρίζει διάφορες πολυεθνικές εταιρείες στα πλαίσια φορολογικών ελέγχων αλλά και στην προετοιμασία των σχετικών φακέλων τεκμηρίωσης χρησιμοποιώντας εμπειρογνώμονες, εργαλεία πληροφορικής και βάσεις δεδομένων της Moody’s.

Οι σύμβουλοι της εταιρείας THESIS Business Consultants S.A κ. Δημήτρης Ρήγας και κ. Παναγιώτης Βασιλάκης εξέφρασαν την προσδοκία τους να μοιραστούν την εμπειρία τους σε σχέση με την αντιμετώπιση θεμάτων τεκμηρίωσης τιμών ελεγχόμενων συναλλαγών (Transfer Pricing) από τις Ελληνικές Φορολογικές Αρχές και να συμβάλουν στην παροχή ποιοτικών φορολογικών υπηρεσιών στην Κύπρο.

Η εταιρεία C.Kounnis & Partners Ltd δραστηριοποιείται στο τομέα επαγγελματικών υπηρεσιών από το 2010 προσφέροντας ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Το 2021 αναδείχθηκε ως κορυφαία εταιρεία παροχής φορολογικών υπηρεσιών στα Cyprus Accounting Awards. Για περισσότερες πληροφορίες ή για να μιλήσετε με κάποιον από τους έμπειρους συμβούλους της εταιρείας καλέστε στο 22484429 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kounnis.com.cy.

TAGS: Press release